HuurTEAM vs. Rots-Vast: 2 - 0!!

Bemiddelingsbureau Rots-Vast aan de Havenstraat is in twee zaken door de rechter veroordeeld tot het terugbetalen van forse bedragen aan huurders die via dit bureau een woning hadden gehuurd. Deze zaken bewijzen dat huurders, ondanks de krappe markt voor huurwoningen in Hilversum en omstreken, niet aan de goden zijn overgeleverd.

Bemiddelingsbureaus als Rots-Vast blinken op twee punten uit:
De gigantische bemiddelingskosten die in rekening worden gebracht
De absurd hoge huren die worden gevraagd.

Het HuurTEAM heeft deze punten in twee procedures aan de kantonrechter voorgelegd en in beide procedures voor 100% gelijk gekregen van de rechter. In totaal heeft Rots-Vast aan twee huurders een totaalbedrag van ongeveer €12.000 terug moeten betalen.

De rechter oordeelde als volgt:
Een bemiddelingsbureau mag aan huurders geen bemiddelingskosten in rekening brengen.
Het bureau handelt in opdracht van de verhuurder en dus moet de verhuurder de bemiddelingskosten betalen en niet de huurder.
Een bemiddelingsbureau mag worden geacht weet te hebben van het woningwaarderingsstelsel op basis waarvan de maximaal redelijke huur wordt bepaald.
Het namens verhuurder aanbieden en verhuren van een woning boven die maximaal redelijke huurprijs wordt door de rechter gezien als het tekort schieten in de zorgplicht van het bemiddelingsbureau jegens de huurder.
De door de huurder te veel betaalde huur moet door het bemiddelingsbureau aan de huurder worden terug betaald.

Ook bemiddelingskosten betaald aan een bemiddelingsbureau voor het verkrijgen van een huurwoning? Of een veel te hoge huurprijs betaald? Neem contact op met het HuurTEAM en dan zoeken wij voor u, kosteloos, uit of een procedure bij de rechter voor u ook kansrijk is.